Klanttevredenheid

Klanttevredenheid

ComputerSpul.com doet er alles aan om uw bestelling compleet en zo snel mogelijk bij u te laten bezorgen. Kwaliteit en betrouwbaarheid is waar wij voor staan. Mocht er toch iets mis zijn met uw aankoop? Heeft u een opmerking over onze dienstverlening? Wij doen er alles aan om u hierbij te helpen en u tevreden te stellen.

Vragen

Heeft u een vraag over onze webshop, onze dienstverlening, over één of meer van onze producten of over uw bestelling? Stel deze dan via één van de  contactmogelijkheden.
Bel direct 085 06 06 486 of e-mail info@computerspul.com. 

Klanttevredenheid

Klachten | klachtenprocedure

Mochten wij er onverhoopt onderling niet uitkomen, dan hebben wij een klachtenprocedure die u kunt volgen. Onderdeel daarvan kan zijn onafhankelijke bemiddeling via de brancheorganisatie waarbij wij aangesloten zijn. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Beoordeling | compliment

Wij waarderen het wanneer u een beoordeling wilt achterlaten. Dit kan zowel op onze Facebook pagina als ook onze Google pagina. 

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur.

Webwinkelkeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn lees je hier.

Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven.

 

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Op grond van het Europese recht zijn wij aansprakelijk voor elk gebrek van overeenstemming dat binnen de bij het product en op de factuur genoemde garantietermijn na de levering van de goederen aan het licht komt. U kunt aanvullende rechten hebben op grond van het Nederlandse recht.

Wanneer u een gebrek aan het product ontdekt of zou horen te ontdekken dient u binnen een redelijke termijn contact op te nemen met ons. Een redelijke termijn is in ieder geval twee maanden. Onder omstandigheden kan een termijn van langer dan twee maanden ook acceptabel zijn.

Indien u tijdig contact met ons opneemt zullen wij zorgen voor een kosteloze reparatie of voor vervanging. Google pagina. 

0

Minder dan 1 % garantieaanspraken op al onze uitgeleverde bestellingen.